Luna Științei la Științescu Hub

art
Experimentează vara la Științescu Hub!
2017-06-23
14233098_1761764197445476_3062485688183465603_n
Dăm startul unei noi serii de module!
2017-10-10
Logo cu sigle

Sigle

LOGO PROIECT (1)

Proiectul ”Luna Științei” propus de Asociația Științescu Hub Sibiu  
și cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Sibiu prin Agenda Comunității
debutează  luni, 4 septembrie 2017, ora 17

 

               Științescu Hub Sibiu, se află printre câștigătorii proiectelor finanțate prin Agenda Comunității Sibiu. Proiectul ”Luna Științei” se desfășoară în parteneriat cu Muzeul Astra, Palatul Copiilor Sibiu, DGASPC Sibiu și Clubul Micilor Electroniști. Proiectul are un buget de 30800 lei și se va desfășura în intervalul 01.09.2017-10.10.2017 și va include 38 de ateliere de educație nonformală din domeniul STEAM, un eveniment de lansare, un schimb de experiență între hub-urile educaționale și un eveniment final amplu dedicate comunității sibiene și nu numai.

 

            Pe parcursul lunii septembrie se vor desfășura ateliere nonformale precum construirea unei mori de vânt, construirea și programarea unor roboți, orientare turistică, observarea bolții cerești, electronica pe înțelesul copiilor, chimie experimentală, experimente de fizică, cusături tradiționale și realizarea de obiecte din diferite materiale și din lut. Toate atelierele sunt susținute de persoane instruite, fie cadre didactice cu experiență sau meșteri populari care au deja experiența lucrului cu copiii. Aceștia provin dintre membrii Științescu Hub, Palatul Copiilor, Muzeul Astra și Clubul Micilor Electroniști. În plus în activități vor fi implicați și elevi/studenți voluntari care își vor putea experimenta postura de educator în domeniul lor de cunoaștere. Alina Hoară, președinta Asociației Științescu Hub dar și cadru didactic la Liceul de Artă din Sibiu, încurajează copiii și tinerii să participe la atelierele din cadrul proiectului ”Luna Științei” pentru a lua contact cu știința aplicată, pentru a descoperi cât de amuzant poate fi să te joci cu substanțe sau să realizezi circuite electrice, ori să programezi roboți. În cadrul schimbului de experiență, participanții vor  face schimb de modele de bune practice, care se vor reflecta în dezvoltarea ulterioară a hub-urilor educaționale și îndeosebi a educației STEAM. Evenimentul final, Știinquestu 3.0- va cuprinde două secțiuni, o conferință de presă a copiilor și o prezentare a atelierelor realizate pe parcursul proiectului.

              Programul activităților este disponibil pe siteul Asociației Științescu Hub aici  sau pe pagina de Facebook, StiintescuHub.

 

ACȚIUNE COFINANȚATĂ DE CONSILIUL LOCAL ȘI PRIMĂRIA SIBIU PRIN AGENDA COMUNITĂȚII ÎN PARTENERIAT CU MUZEUL ASTRA, PALATUL COPIILOR SBIU, CLUBUL MICILOR ELECTRONIȘTI ȘI DGASPC SIBIU
Trimite mai departe pasiunea pentru știință

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *